VLR helpt je graag verder als het gaat om vragen omtrent lift- en roltrapvervoer. VLR kijkt namelijk vooruit en is op de hoogte van de veranderende rol van lift- en roltrapvervoer in gebouwen. Voldoe je bijvoorbeeld nog aan de actuele normen en eisen? Of denk je eraan een personen- of platformlift aan te schaffen maar weet je niet welke het beste past? Op deze pagina proberen we op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven en zetten we alle regelgeving rondom lift- en roltraptechniek op een rij.

Algemene publicaties

De publicaties zijn alleen te bestellen voor VLR-leden. Het VLR-handboekje (zakboekje) “Veiligheid in de Lifttechniek” is ook beschikbaar voor niet-leden.
Het handboekje is te downloaden via deze link.

Arbo publicaties

Onze Arbo Commissie publicaties zijn zowel voor leden als niet-leden te downloaden. Voorbeelden van publicaties zijn het afzetten van schachtopeningen, het tillen in de liftbranche en het doelvoorschrift veilig verwijderen van een liftinstallatie.

Toolboxen

De VLR-toolboxen zijn exclusief voor leden toegankelijk. De toolboxen zijn door VLR ontwikkeld en gaan in op normen en richtlijnen, geven advies wat je in bepaalde situaties als lidbedrijf het beste kunt doen en geven antwoord op veelvoorkomende vragen. Let op: je moet ingelogd zijn en over de juiste rechten beschikken om deze documenten te kunnen downloaden.

Vergaderdocumenten

De vergaderdocumenten van de Arbo Commissie, Technische Commissie en Ledenvergaderingen zijn exclusief voor leden toegankelijk. Klik rechts op een document, dan ‘opslaan als’ om het te downloaden. Let op: je moet ingelogd zijn en over de juiste rechten beschikken om deze documenten te kunnen downloaden.