Wil je werken in een verantwoordelijke en zelfstandige baan in een technische omgeving? Denk dan eens aan de liftindustrie.

In Nederland zijn zo’n 89.000 liften en roltrappen geïnstalleerd, en jaarlijks komen daar 3.000 installaties bij. Al die installaties moeten technisch van hoogwaardige kwaliteit zijn en moeten goed worden opgebouwd en onderhouden. De gebruiker moet immers kunnen rekenen op een veilige en goed werkende installatie, en de investeerder wil een investering doen die financieel verantwoord is, zowel in aanschaf als in jaarlijkse kosten.

De Nederlandse Vereninging voor Lift- en Roltraptechniek, de VLR, is de werkgeversorganisatie waarbij onder andere de grootste liften- en roltrapfirma’s zijn aangesloten. Die firma’s zorgen ervoor dat hun medewerkers goed worden opgeleid, opdat zij hun werk goed kunnen uitvoeren en zich voortdurend kunnen ontwikkelen. Veel medewerkers blijven dan ook hun hele leven bij één werkgever: zij vinden hun werk interessant en prettig, zijn tevreden met hun arbeidsvoorwaarden en waarderen de aandacht die hun werkgever aan hun ontwikkeling en inzet geeft.

De opleidingen worden verzorgd door de Stichting Opleiding Lifttechniek (SOL), opgericht op initiatief van de VLR. Voor verschillende functies heeft de SOL een modulair opleidingssysteem ontworpen, waarbij veel werktuigbouwkundige en elektrische techniek, maar ook veilig werken en sociale vaardigheden aan de orde komen. Door zelfstudie en met begeleiding door de mentor van de werkgever kun je een diploma halen, waarmee je de basis legt voor een interessante carrière. Wil je meer weten over werken en opleidingen in de lift? Neem dan contact op met:

VLR

Postbus 190
2700 AD Zoetermeer
Tel.: 088 400 84 56

SOL

Postbus 190
2700 AD Zoetermeer
www.opleidinglifttechniek.nl