Op vrijdag 17 mei vergaderde VLR bij Space Expo in Noordwijk. Ruim 20 leden schoven rond het middaguur aan bij de lunch, waar de aanwezigen onder het genot van een broodje met elkaar konden bijpraten. Na de lunch begaf de groep zich richting de zaal waar de Algemene Ledenvergadering begon. Wim Koster, voormalig voorzitter van VLR en huidig lid van de board van ELA, VLR’s koepelorganisatie voor de Europese liftindustrie, schoof onder andere aan om de leden te informeren over het nieuwe ELA-beleid met betrekking tot het contact met haar aangesloten nationale brancheorganisaties. Daarnaast gaf voorzitter Harold Bussing een terugkoppeling van de VLR-bijdrage over de voortgang in de realisatie van een digitaal logboek (ter vervanging van het hardcopy liftboek) tijdens de ELA-conferentie “Lifts and Escalators in a Digital World” op 14 mei in Londen.

Na de Algemene Ledenvergadering kreeg de groep een eigen rondleiding door Space Expo. De gids nam iedereen mee langs diverse objecten uit de ruimte. Ook werd uiteraard aandacht besteed aan astronaut André Kuipers die onder andere zijn twee ruimtepakken aan Space Expo had gedoneerd. Daarnaast waren persoonlijke bezittingen van de astronaut te bewonderen die hij de ruimte in had meegenomen, waaronder een canvasdoek met een foto van zijn kinderen. Dit doek had hij speciaal laten maken voor zijn ruimtereis, aangezien iedere astronaut slechts 1,5 kilo privébagage mag meenemen. Iedere extra kilo aan spullen die de ruimte in gaat kost ongeveer twintigduizend dollar! De groep stapte vervolgens aan boord van het ruimtestation om te zien hoe de astronauten zich al zwevend door de ruimte begeven, slapen en gebruik maken van de speciale sanitaire voorzieningen. De tour eindigde bij de maanlanding waar Neil Armstrong de eerste stappen op de maand zette. Hier sloten de leden de dag af met een borrel.

De eerstvolgende ledenvergadering vindt plaats op vrijdagochtend 6 september van 10:00 – 12:00 uur in het FME-kantoor in Zoetermeer.